BKM Blogg

Måter Å Ta Vare På Katten Din

Alle Kattelskere Bør Sjekke Dette Ut

Katter er fantastiske kjæledyr, hvis du forstår hvordan du skal ta vare på dem. Du må lære alt du kan om hvordan du gir den katten et best mulig liv. Du finner informasjonen du trenger å vite i denne artikkelen.

For å holde katten glad og sunn, er det viktig å planlegge regelmessige besøk til veterinæren. Ikke bare er regelmessige kontroller gode for å fange problemer tidlig, men regelmessige besøk kan sikre at katten din holder seg oppdatert på vaksinasjonene. Hvis du ikke vet når sist gang katten din hadde sine skudd, planlegge en avtale for booster skudd så snart som mulig.

Få katten din spayed eller kastrert. Overbefolkning av kjæledyr er et økende problem, med millioner av hjemløse katter og kattunger euthanized hvert år. Foruten problemet med for mange kattunger og ikke nok hjem, kan uløste katter ha en rekke atferdsproblemer. Menn som ikke er kastrert i ung alder begynner ofte å sprøyte for å markere sitt territorium, og kvinner som får lov til å komme inn i varme yowl ustansende som de prøver å flykte for å finne en kompis. Kattunger kan begynne å avle så tidlig som 4 måneders alder, så få din nye kattunge spayed eller kastrert så snart som mulig.

Hvis katten din tar alle ornamentene av juletreet, ikke kjemp mot det. Begynn å samle attraktive katteleker og uknuselige ornamenter for å dekorere treet neste år. Pass på at du ikke dekorerer med potensielt farlige gjenstander som glitter og kranser. Tinsel er en kvelningsfare for katter og kranser kan forårsake kvelning.

Er din katten konstant slikker opp på din huset planter? Hvis så det er en fastsette for denne. Voksing oat gresset eller liten lur du selv kanne hjelpe lokke din kattene fjerne fra din planter. Gi dem planter som de kan spise og liker vil bidra til å trekke dem til disse plantene igjen og igjen.

Når du vasker en kattavfallsboks, er det en god ide å bruke grunnleggende såpe og vann. Du tror kanskje at det ville være mer sanitært å bruke en hard rengjøringsmiddel som blekemiddel eller ammoniakk, men alt som vil gjøre er å skape en lukt som katten vil finne støtende.

Tren katten din til å tolerere en kjæledyrbærer. Å introdusere katten din for en bærer som kattunge kan virkelig bidra til å gjøre dette enklere. Oppmuntring er en mye bedre strategi. Plasser derfor kattens favorittleke inn i karrieren. La transportøren være åpen på et sted katten din besøker ofte. Over tid vil katten føle seg komfortabel og gå inn i bæreren. La det skje naturlig eller med bare mild koaksling. Ikke bli sint. Da vil du ikke ha noe problem med å bruke transportøren.

Forstå at katten din er lett påvirket av omgivelsene. Katter har overlegne minner og vil vanligvis beholde treningen for livet. Omvendt beholder de også skremmende opplevelser, og det tar dem lang tid å komme over sin frykt. Vær oppmuntrende med katten din og unngå situasjoner som skremmer dem.

Katter gjør gode kjæledyr, men du må ta vare på dem riktig. Gode katteeiere vil gjennomgå dette stykket ofte og ta rådene sine til hjertet. Med god, solid praksis og mye kjærlighet kan du ha en virkelig lykkelig katt som lever et langt liv.